Ik ben Saskia Rutte(1985) en het paardenvirus heeft mij al vroeg bereikt.  Al vanaf mijn 3de ben ik in het zadel te vinden. Tot mijn 15de heb ik bij de pony’s gereden en voornamelijk gesprongen. Mijn hart lag toch bij de dressuur en toen ik de overstap naar de paarden heb gemaakt ben ik me daar ook volledig op gaan richten. Op mijn 16de kocht ik mijn eerste eigen paard en heb deze van groen t/m Zz- licht opgeleid. Ondertussen heb ik meerdere paarden van groen t/m Z/ZZ-licht opgeleid en uitgebracht.Naast dat mijn hart bij het opleiden van paarden ligt is het ook een passie van mij om les te geven. Ik ben een enthousiast instructrice en mijn streven is om mensen beter inzicht te geven in zichzelf en hun paard te geven. Het bewuster leren rijden en het begrijpen van het lijf en psyche van het paard. Na vroeger vooral veel kinderen te hebben leren rijden op mijn pony’s ben ik vanaf mijn 18de ook prive dressuurlessen gaan geven. Na alle jaren dat ik nu actief ben heb ik een fijne klantenkring opgebouwd.

Ik heb mijn jaren lange ervaring opgedaan bij professionele ruiters (ook olympisch ruiters), heb een opleiding paardenhouderij gedaan en opleiding tot instructeur bij de toen nog ORUN. Ook heb ik een opleiding in de richting van Natural horsemanship gedaan en combineer dit met het dressuur rijden. Ik ben van mening dat hoe beter je het paard begrijpt, hoe beter je met hem kan werken en hoe beter de prestaties worden. Ik werk dan ook vanuit een trainingsmethode die vriendelijk maar vastberaden is en een logische, consequente opbouw heeft zodat het zowel fysiek en mentaal goed te volgen is voor ruiter en paard.

Omdat ik een grote honger naar kennis heb, om up to date te blijven en om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik met regelmaat bijscholingen van de KNHS, clinics en demonstraties en ben altijd op zoek naar goede literatuur. Ook durf ik out of the box te denken en maak met regelmaat een uitstapje naar andere takken en stromingen binnen de paardensport.

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial